• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Vezetett gyalogtúra a következő útvonalon: (Losonc) Fülek – Ajnácskő – Tilics – Pogányvár – Óbást – Fülek (Losonc) 

A Phoenix Lutetia Polgári Társulás a Nógrádi Turisztikai Információs Központtal együttműködve meghívják Önöket a 2021. október 16-án megvalósuló vezetett gyalogtúrára.


A Phoenix Lutetia Polgári Társulás a Nógrádi Turisztikai Információs Központtal együttműködve meghívják Önöket a 2020.6.27-én megvalósuló évadnyitó vezetett gyalogtúrára.

A Nógrádi Turisztikai Információs Központ vezetett gyalogtúrát szervez 2019. január  5-én,  a Várgede – Guda – Szár-kő – Gortva – Ajnácskő, vasútállomás útvonalon. A gyalogtúrára előzetes bejelentkezés szükséges 2019. 1. 3-ig a +421 (0) 918 994 481 telefon számon.

PlakátA Geopark Novohrad-Nógrád J.Sz.T. és a füleki Nógrádi Turisztikai Információs Központ vezetett gyalogtúrát szervez 2018.  október 13-án, a Tajti diatréma – Nagy pince – Gortva-patak – Arintó – Tajti-tó – Tamáshegyi kilátó – Tajti Község útvonalon. A gyalogtúrára, amely Ádám Sándor és Kovács Roland vezetésével valósul meg, előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 2018. 10. 11-ig.

Korlát – egy bányászfalucska, amely Európa szinten ismert magas tisztaságú bazaltjáról és kőfaragó múltjáról. Itt sok nemzet mesterei kocakövekkel árasztották el a monarchia városait. Ez a falucska önmagában is geopark lehetne. A túrán csevicét veszünk magunkhoz a négy forrás egyikéből, majd megnézünk 13 megnyitott bazaltbányát 2 bányatavat érintve. Leérve a faluba túrázunk egyet a múltban… Innen leutazunk Várgedére, ahol bemegyünk az egykori híres, vulkanikus eredetű, ásvány- és gyógyfürdő területére és épületeibe. Innen megcsodáljuk a várgedei várhegy geológiai egyediségét, majd fel is kapaszkodunk rá érintve a Szent Anna-kápolnát. A Maár tetejéről lemegyünk a felújított Kubínyi-kastélyba, amely ma múzeumként is működik. Ha még lesz erőnk, akkor pedig elutazunk a „tűzhányók főkapitányságára”, Ajnácskőre, ami önmagáért beszél. A résztvevők egy rövidebb, de annál inkább tartalmasabb túrára számíthatnak.

Ádám Sándor, túravezető, természetvédelmi őr

  Vezetett gyalogtúra a következő útvonalon:

   Fülek – Karancs – Pécs-kő szikla (Salgótarján) – Fülek

A Geopark Novohrad-Nógrád J.Sz.T. és a füleki Nógrádi Turisztikai Információs Központ vezetett gyalogtúrát szervez 2017.  december 2-án, a Nagydaróc – Nagy Bucsony – Kis Bucsony – „Füleki-sziklák” – Kakas-hegy – Fülek útvonalon. A gyalogtúrára előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 2017. 11. 30-ig.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.